Termosisteme complete

Termosisteme – Confort termic si Eficienta Energetica pentru Locuinta Ta

Bine ati venit pe pagina noastra dedicata termosistemelor! Va prezentam solutiile noastre inovatoare pentru izolarea termica, care va vor oferi confort termic si eficienta energetica de exceptie in locuinta dumneavoastra.
Termosistemul este compus dintr-un strat izolator aplicat pe peretii exteriori ai casei, care previne pierderile de caldura in timpul iernii si reduce intrarea caldurii in timpul verii. Alegerea corecta a materialelor izolante este esentiala pentru performanta termica optima si economiile de energie.

Vata bazaltica – o solutie versatila si eficienta:
Vata bazaltica, un material izolator din fibre minerale, ofera o izolatie termica excelenta si multiple avantaje:
Valoare ridicata de izolare: Vata bazaltica are o conductivitate termica redusa, ceea ce inseamna ca poate oferi o valoare de izolare termica superioara, mentinand temperatura constanta in interiorul locuintei.
Rezistenta la foc si siguranta: Vata bazaltica este un material nemetonis si nu propaga focul. Acest aspect asigura siguranta dumneavoastra si a locuintei dumneavoastra.
Absorbtie fonica: Vata bazaltica are proprietati excelente de absorbtie fonica, reducand zgomotele exterioare si oferind o atmosfera linistita si placuta in interiorul casei.

Dezavantajele vatei bazaltice:
Absorbtia de umiditate: Vata bazaltica poate absorbi o cantitate mica de umiditate in anumite conditii. Aceasta poate duce la degradarea performantelor izolante si poate necesita interventii de intretinere periodica.
Sensibilitate la compresie: Vata bazaltica este mai putin rezistenta la compresie in comparatie cu alte materiale izolatoare. Aceasta poate necesita o atentie sporita in timpul instalarii si utilizarii pentru a evita deformarea si pierderea proprietatilor izolante.
Costuri initiale mai ridicate: Comparativ cu alte optiuni de izolare termica, vata bazaltica poate avea costuri initiale mai ridicate. Cu toate acestea, trebuie sa se tina cont si de beneficiile pe termen lung in ceea ce priveste economiile de energie si confortul termic.

Polistiren expandat (EPS) si extrudat (XPS) – solutii eficiente si versatilitate:
Polistirenul expandat si extrudat sunt doua tipuri populare de materiale izolatoare, cunoscute pentru proprietatile lor termoizolante si usurinta in instalare:
Izolatie termica eficienta: Polistirenul expandat si extrudat ofera o izolatie termica excelenta, ajutand la mentinerea unei temperaturi confortabile in interior.
Durabilitate si rezistenta: Polistirenul este un material durabil, rezistent la umezeala si deteriorare. Acesta poate rezista cu succes la conditiile exterioare si poate prelungi durata de viata a locuintei dumneavoastra.
Usor de instalat: Polistirenul este un material usor si flexibil, ceea ce faciliteaza instalarea si poate contribui la reducerea costurilor de manopera.

Dezavantajele polistirenului:
Impact asupra mediului: Polistirenul extrudat (XPS) contine frecvent un agent de expansiune cu potential de degradare a stratului de ozon. De asemenea, polistirenul expandat (EPS) poate fi considerat un material derivat din petrol, ceea ce poate avea un impact negativ asupra mediului inconjurator. Reciclarea polistirenului poate fi dificila in anumite regiuni.
Susceptibilitate la deteriorare UV: Polistirenul poate fi sensibil la radiatiile ultraviolete (UV), ceea ce poate duce la degradarea sa in timp. In cazul in care este expus la lumina soarelui, este necesara protectia suplimentara prin aplicarea unui strat de finisare sau prin acoperirea acestuia cu un alt material de protectie.
Transfer termic prin poduri termice: Polistirenul poate prezenta potentiale puncte slabe in ceea ce priveste transferul termic prin poduri termice. Acestea sunt zone in care izolarea este intrerupta sau afectata, ceea ce poate duce la pierderi termice suplimentare si aparitia condensului.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate si a profita de toate avantajele termosistemului, este esential sa alegeti solutia potrivita in functie de specificatiile proiectului dumneavoastra si de nevoile locuintei dumneavoastra. Echipa noastra de experti va sta la dispozitie pentru a va oferi sfaturi personalizate si consultanta in alegerea materialului potrivit pentru termosistemul dumneavoastra.

Pentru mai multe informatii si pentru a stabili o intalnire, va rugam sa ne contactati folosind formularul din pagina de Contact, sa sa ne sunati la Tel: + 4 0792991750